Pages

How to configure RustDesk to join my network

The following content is protected. Decrypt Ha még nem telepítetted a RustDesk nevű alkalmazást, akkor azt a erre a linkre kattintva teheted meg. Itt az operációs rendszered nevére (Windows, Mac vagy Ubuntu) kell kattintanod a telepítő letöltéséhez. Ha letöltötte a géped akkor futtasd azt és értelem szerűen kövesd az utasításokat a telepítéshez. Nyitsd meg a RustDesk nevű alklamazást és kattints az ablak jobb felső sarkában lévő három vízszintes vonalra (az X mellet van!

'Legyen Ön is Milliomos!' Facebook játék

elején a Facebook egyre nagyobb térhódításának köszönhetően, elérkezettnek láttam az időt, hogy a több éve desktop alkalmazásként már létező ‘Legyen Ön is Milliomos!’ játékomat erre a platformra is elkészítsem. A Facebook alkalmazás készítésekor kényelmes volt, hogy az első verzióból már rendelkeztem a grafikai és hang elemekkel, illetve egy komolyabb méretű (több ezres darabszámú) kérdés gyűjteménnyel. A játék részben PHP (Smarty) részben pedig JavaScript (JQuery) alapon került megvalósításra. Az első publikusan is tesztelhető változat 2011.

GDP Learning

Ezt a programot 2009 folyamán készítettem egy a családjával külföldre költözött barátom kérésére, aki életvitelszerű külföldi tartózkodásuk ellenére is fontosnak érzi, hogy gyerekei részesüljenek az otthonukhoz kötődő tantárgyak oktatásában is. Az ezen céljai támogatásához született programhoz egy megfelelő digitális tollat csatlakoztatva, korlátozottan ugyan, de lehetőség van távoktatás keretein belül (a népszerű Skypeot is felhasználva) többek között a magyar nyelv írás-olvasás szintű elsajátítására. A megoldás előnye, hogy míg a hagyományos tollak csak a papíron hagynak nyomot, így az oktató csak időigényes és kényelmetlen megoldások (fényképezés, szkennelés, stb.

Elfoglaltság

Ezt a programot a 2006-os Abakusz szoftverfejlesztő versenyre készítettem. Segítségével egy tanári kar képes az elfoglaltságait számítógéppel nyilvántartani, megszervezni azokat. Minden tanár maga kezelheti a saját elfoglaltságait, illetve vehet fel újakat igényeinek megfelelően. Lehetőség van egy olyan személy kinevezésére, aki figyelemmel kísérheti valamennyi tanár elfoglaltságait és a tanárok programbeli jogosultsági szintjét és a program egyéb globális beállításait is megadhatja. A programhoz fejlesztői és felhasználói dokumentáció is tartozik, illetve született két bírálat is - itt és itt letölthető.

CafeProxyDT

Ennek a 2005-ben készült programnak a feladata egy internetkávézó forgalmának a menedzselése, egy proxy interface segítségével. Képes HTTP, HTTPS és SCOKS proxyként is egyaránt működni, miközben igény szerint naplózza a meglátogatott oldalakat, igényes formátumú, nyomtatható és többek között PDF formátumba exportálható forgalmi és bevétei statisztikát készít. Többféle időmérést is használhatunk: megadott idő után automatikusan tiltja az adott gép hozzáférését és egy figyelmeztető oldalt jelenít meg, vagy szintén az engedélyező kód megadása után a tiltásig eltelt időt számolja.

Angol rendhagyó ige kikérdező

Az itt található rendhagyó angol igék kikérdezésére alkalmas kis "játék" javascript (JQuery) és részben PHP segítségével készült. A zöld keretes mezőben megejelő szónak kell a másik három mezőbe beírni a megfelelő alakjait, majd ezt követően a "Check" gombbal van lehetőség ellenőrizni, vagy a "Next" gombbal ellenőrizni és helyes válaszok esetén továbblépni a következő szóra. Egy vagy több hibás válasz esetén a rossz válaszok mezői piros keretes jelölést kapnak. A tartalmazott szavak listája itt található (bővítés, javítás alatt).

rEtrománia diáknapi videó

Ez a rövid videó a 2010. május 20-án az egri Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakközépiskolában megrendezésre került diáknapra készült, melyben a felvételt követő kép és hangtechnikai utómunkákat végeztem a teljes videó összeállításához. Your browser does not support the HTML5 video tag. A teljes méretű divx formátumú videó innen tölthető le. A munkám során nyújtott segítséget és az időnkénti mérhetetlen önuralmat köszönöm Hajdú Zsófinak és Uj-Tózsa Ákosnak, a 11/E osztály tagjainak.

Órarend

Ezt a programot 2001-ben készítettem. Lényegében egy primitív órarend program, annyi “extra” szolgáltatással, hogy mindig az aktuális naptári hét páros, vagy páratlan volta határozza meg, hogy “A” vagy “B” heti órarendet jelenít meg. A páros naptári héthez rendelendő betű (“A” vagy “B”) az orarend.ini fájl “Páros hét:B hét=0” sorának módosításával adható meg. 1 esetén az “A” hét a páros naptári hetet jelenti, míg 0 esetnén a páratlant. Lehetőség van a magyar nyelv mellett az angol használatára is (a váltáshoz egy tetszőleges üres területre kell jobb gombbal kattintani).

iWiW üzenet letöltő

iWiW üzenetletöltő oldal, melynek segítségével lehetőség van az iWiW-en tárolt saját beérkezett (inbox) és elküldött (outbox) üzeneteinket letölteni. Ehhez az iWiW bejelentkezéshez szükséges e-mail cím és jelszó megadása szükséges. A letöltés után az üzenetek tömörítetve elküldésre kerülnek az iWiW bejelentkezéshez használt e-mail címre. Kibontás után az inbox.html és outbox.html fájlokban megtalálhatóak az üzenetek. Az oldal semmilyen iWiW-el összefüggő adat sem tárol el! A bejelentkezési adatok és a letöltött üzenetek az e-mailben való továbbítást követően azonnal törlésre kerülnek a szerverről.

Versike

A Versike egy Java és Google Web Toolkit (GWT) alapokon nyugvó webalkalmazás, melynek célja az általános iskolás korosztály verstanulási nehézségeinek leküzdéséhez segítség nyújtása. A csapat: Mirkné Haba Anikó: ötletgazda Nyíri Gábor: backend és project koordináció Nyíri Tamás: felhasználói felület Pereházy Dóra:  grafika Budai Péter: első dekstop prototípus C# nyelven Az oldal 2013 szeptemberében kezdte meg tesztüzemű működését, mellyel párhuzamosan több kapcsolódó publikáció is született, melyek (a teljesség igénye nélkül) a következőek: