'Legyen Ön is Milliomos!' Facebook játék

  1. elején a Facebook egyre nagyobb térhódításának köszönhetően, elérkezettnek láttam az időt, hogy a több éve desktop alkalmazásként már létezőLegyen Ön is Milliomos!játékomat erre a platformra is elkészítsem.

A Facebook alkalmazás készítésekor kényelmes volt, hogy az első verzióból már rendelkeztem a grafikai és hang elemekkel, illetve egy komolyabb méretű (több ezres darabszámú) kérdés gyűjteménnyel.

A játék részben PHP (Smarty) részben pedig JavaScript (JQuery) alapon került megvalósításra.

Az első publikusan is tesztelhető változat 2011. február 26-án készült el, mely az esetleges hibák ellenére is élvezetes játékot nyújtott, majd 2011. március 28-ra elérte a 339 havi aktív felhasználói létszámot a Facebook statisztikák szerint, mely ezután is töretlenül növekedő tendenciát mutatott.

Később elkezdtük a kérdés gyűjtemény teljes felülvizsgálatát, a nehézségi szintek számának bővítését. A desktop verzióban még csak három nehézségi szint szerepelt (1 - könnyű, 2 - közepes, 3 - nehéz), azonban könnyen belátható, hogy ezek nem elégségesek és annak idején a kategorizálás is meglehetősen felületesen történt. Emiatt a Facebook alkalmazásban 2011. április első napjaiban az eddigiekhez képest lényegesen több, hét (nem egyenletesen elosztott) nehézségi szint került bevezetésre, melyeket folyamatosan, statisztikai módszerekkel finomítunk, szükség esetén tovább bontunk. A statisztikai alapú korrekciókat az adatbázis teljes, manuális felülvizsgálatával tettük hatákonyabbá.

A fejlesztés és karbantartás továbbra is tart, arról a játék Facebook oldalán találhatóak naprakész információk. A játék fejlesztésével kapcsolatos technikai jellegű bejegyzések itt találhatóak.

További tervként szerepel a hangok bevezetése és egy esetleges Flash technológiára való átállás, illetve lehetőségként felmerült a desktop verzió adatbázisához frissítés kiadása is.

Egy 2012. március 8-i eseményt követően a játék átmenetileg kényszerűen leállításra kerül. Részletek itt.

Készült Nyelv Jogállás
PHP, JavaScript Magyar Ingyenes

Az alkalmazás itt tekinthető meg