New Relic szerver monitorozó

Néha felmerült, hogy milyen jó lenne tudni egy-egy webszervernél, hogy péládul egy PHP oldal kiszolgálása során mennyi időt emészt fel a szkriptek feldolgozása és mennyit a webszerver futása. Erre a problémára lehet többek közt megoldás a New Relic szolgáltatása, mely egész tetszetős és részletes grafikonokkal, táblázatokkal segíti az informálódást.

A New Relic használatáshoz telepíteni kell annak agent alkalmazásait, melyet követően többek közt lehetőség van az egyes futó folyamatok valós idejű memória, CPU, hálózat és disk használatát is monitorozni, melyekre alapvető riasztások is beállíthatóak.

A telepíthető agent alkalmazások közt szerepel rendszerszintű monitorozást végző, de külön PHP, Java és Ruby alkalmazások felügyeletét szolgáló is. A telepítés copy-paste jelleggel pillanatok alatt könnyen elvégezhető. Bár én Ubuntu Linux alatt teszteltem, feltételezhetően a szomszédos linkek mögött is hasonlóan jó telepítési útmutatók találhatóak.

Sajnos a szolgáltatásnak csak a rendszerszintű monitorozó funkciója érhető el díjmenetesen, azonban az új regisztrációkhoz jár egy 'PRO Trial' elnevezésű csomag, melynek keretében pár napon keresztül lehet díjmentesen tesztelni az összes funkciót.

newrelic