Problémák és költözködés a 'Legyen Ön is Milliomos!' Facebook játéknál

Az utóbbi időben egyre növekvő játékos számnak köszönhetően egyre többször fordult elő a játékosok által is érzékelhető hiba, mely vélhetően a webtárhely szolgáltatónak felróható okokból jelentkezik.

Mivel a hibajelzésre a tárhely szolgáltatótól az elvárható időn belül nem érkezett válasz, elérkezettnek láttam az időt a játék felhő alapú kiszolgálóra történő költöztetésére, melyen nem csak a nagyobb rendelkezésre állás, de a kiszolgáló teljes konfigurálhatósága is előnyként jelentkezik. Utóbbinak a jövőbeni tervek kapcsán lehet még komolyabb jelentőssége.

A játék költöztetésének egyik előfeltétele volt egy érvényes SSL tanúsítvány beszerzése, melyet szintén sikerült kedvező feltételekkel megtenni, így az Ubuntu Linux alapú LAMP kiszolgáló hamar beüzemelésre kerülhetett, melyen egyelőre zökkenőmentes futás tapasztalható.

Amennyiben a költözés valóban tartós megoldást tud jelenteni, abban az esetben a közben szerzett tapasztalatokra támaszkodva további hasonló irányú fejlesztéseket is terve szeretnék venni.