Google Calendar használata Windows Phone 8 alatt

Pár hónappal ezelőtt kaptam, majd a BlackBerry DevAlpha B-m WiFi kapcsolatának meghalása miatt kicsit később használatba is vettem a Nokia Lumia 820 telefonomat ahogy arról már korábban írtam. Lévén, hogy előszeretettel használom a Google naptár szolgáltatását, ezért a telefonváltás után azonnal komoly kellemetlenséget okozott, hogy csak az elsődleges naptárat tudtam használni a telefonomról. Némi keresgélés után sikerült megtalálni, hogyan tudom elérhetővé tenni az összes naptáramat mindenféle extra varázslás nélkül.

Feltételezve, hogy a telefonon egyébként már beálíltásra került a Google Calendar account, a lényeg röviden a következő (Firefox 27 alatt):

1. Lépés

Telepítsd fel a User Agent Switcher Firefox kiegészítőt és állítsd be iPhone user agent küldésére a Tools \ Deffault User Agent \ iPhone 3.0 menüpont segítségével.

2. Lépés

Tiltsd le a JavaScript motort az about:config oldalon lévő javascript.enabled beállítás false értékre állításával.

3. Lépés

Nyitsd meg az m.google.com/sync/settings oldalt, majd válaszd ki az érintett eszközt (a képen WindowsPhone néven szerepel)! settings1

 

4. Lépés

Pipáld ki azokat a naptárakat, amelyeket szeretnéd ha megjelenne a telefonon is majd Save!

settings2

5. Lépés

Szükség esetén várj pár percet még szinkronizálja a telefon a naptárat. Eközbe az előzőekben leírt módon kapcsold vissza a JavaScript futtatást és a user agent is legyen ismét az alapértelmezett Default User Agent.