.NET

GDP Learning

Ezt a programot 2009 folyamán készítettem egy a családjával külföldre költözött barátom kérésére, aki életvitelszerű külföldi tartózkodásuk ellenére is fontosnak érzi, hogy gyerekei részesüljenek az otthonukhoz kötődő tantárgyak oktatásában is. Az ezen céljai támogatásához született programhoz egy megfelelő digitális tollat csatlakoztatva, korlátozottan ugyan, de lehetőség van távoktatás keretein belül (a népszerű Skypeot is felhasználva) többek között a magyar nyelv írás-olvasás szintű elsajátítására.

Keyboard locker alkalmazás

A napokban egyik barátom felvetésére, hogy egy olyan programot keres, amivel lezárhatja a notebook-ja billentyűit, hogy arra papírokat pakolhasson, készítettem egy keyboard locker alkalmazást.

A programot Visual Studio 2010 fejlesztőrendszerrel, C# nyelven készítettem. Ebből adódóan a program .NET alapú, néhány natív rendszerhívással.

Tags

Keyboard locker

Ezt a programot 2011 júniusában készítettem részben szórakozásból, részben pedig egyik barátom munkájának megkönnyítésének az érdekében, megfelelő ingyenes alternatíva nem lévén.

Az alkalmazás célja a billentyűzet szoftveres úton történő lezárása, melyet ezután egy előre konfigurálható jelszó, vagy az egér segítségével lehet megszüntetni.

Skype logger

Ezt a Skype extrát 2009 szeptemberében készítettem. Úgy gondoltam talán érdemes lenne a Skpye alap naplózási képességeit kiegészíteni az msn pluszban megvalósítottakhoz hasonló funkciókkal. Az első verzió felhasználónként rendezett könyvtárakban, hónapokra bontva, txt fájlokban tárolja a Skpye partnerekhez kapcsolódó eseményeket (például szöveges üzenetek).

TávTagTár

Ezt a programot a 2005-ös Abakusz szoftverfejlesztő versenyre készítettem. Segítségével egy ember a világ bármely pontjáról megtekintheti és karbantarthatja személyes és céges partnerei adatait. A partnereket különböző csoportokhoz lehet rendelni (pl. Boltok, Rokonok, Testvérek), egyszerre akár többhöz is. A csoportok egymásba ágyazhatók: egy csoportnak akárhány tagja lehet, ahol a tag lehet akár partner, akár újabb csoport, és egy csoport akárhány másik csoportba betehető.

SuliStat

Ezt a programot 2003-2004 környékén készítettem az akkori középiskolámnak, a féléves és az éves tanulmányi statisztikák elkészítésének segítésére. Alapvetően az osztályok, tanárok, tanulók személyes adatain túl az egyes tanulók félévkor és évvégén szerzett jegyeit, illetve hiányzásait tárolja a program és ezekből készít különböző kimutatásokat. A statisztika lehet osztály, tantárgy vagy iskolai szintű, elsősorban átlagokra vonatkozó, így például az egyes tantárgyakból szerzett átlagos osztályzatok vagy az átlagos illetve maximális hiányzás, stb.

CafeProxyDT

Ennek a 2005-ben készült programnak a feladata egy internetkávézó forgalmának a menedzselése, egy proxy interface segítségével. Képes HTTP, HTTPS és SCOKS proxyként is egyaránt működni, miközben igény szerint naplózza a meglátogatott oldalakat, igényes formátumú, nyomtatható és többek között PDF formátumba exportálható forgalmi és bevétei statisztikát készít.