'Legyen Ön is Milliomos!' Facebook játék

Jogsértő volt, így egyelőre vége

Pár órával ezelőtt e-mail üzenetben tájékoztatott a Facebook, hogy a ’Legyen Ön is Millomos!’ Facebook játékom Facebook oldalát szabadalom sértés miatt egy bejelentés nyomán törölték. Ezt követően megkaptam a bejelentés szövegét is, ami után nem láttam más lehetőséget, mint a játék azonnali leállítása mellett dönteni.

PHP Magic Quotes

Feltűnt, hogy valamiért a 'Legyen Ön is Milliomos!' játékomban, gyűlnek az olyan kérdések, amelyekben az idézőjel és az aposztróf karakterek rendre eszképelve jelennek meg. Vagyis ' karakter helyett \' karakterek és " karakter helyett pedig \" karakterek lesznek. Eléggé furcsálltam a dolgot, aztán most utánanéztem, miért is lehet ez, majd eszembe jutott, hogy hát már ezer éve találkoztam egyszer ezzel a problémával.

Duplikált kérdések

Kíváncsiság képpen készítettem egy SQL lekérdezést, mellyel a 'Legyen Ön is Milliomos!' Facebook játékban lévő duplikált kérdéseket céloztam meg.

A kérdés és a jó válasz mezők string komparálásán alapuló lekérdezés sajnos viszonylag sok duplikált kérdés párt eredményezett.

A duplikált kérdésekkel kapcsolatos problémát nyilvánvalóan szerettem volna valamilyen módon rendezni, így végül a következő döntés született (a műveletek sorrendje fontos!):

Töröljük az egyes kérdés párok azon tagját,

Elkészült a kérdések kézi beállítása

Nemrég sikerült befejezni a "nagymama project" névre hallgató teljes adatbázis ellenőrzést a 'Legyen Ön is Milliomos!' Facebook játékban.

Az ellenőrzés elsődleges célja az volt, hogy az általános iskola végén és a középiskola elején született adatbázisban az egyes kérdésekhez tartozó nehézségi szintek megközelítőleg helyes értékekre kerüljenek, illetve a feltűnően rossz kérdések is javítva, törölve legyenek.